Gazpacho, czyli hiszpański chłodnik paprykowo-pomidorowy

Kolejny przepis z „książki kucharskiej” Pani Pauliny. Za oknem nadal przepiękne lato, temperatura i słońce rozpieszcza….ale nie zawsze ma się ochotę na obiad równie gorący. Cytując za kucharką….

 

 

 

„Wystarczy zmiksować, schłodzić i gotowe!”

Składniki (3-4 małe porcje):

  • 4 średniej wielkości dojrzałych pomidorów (mogą być miękkie)
  • 2 czerwone papryki
  • 1 czerwona cebula
  • 2-3 ząbki czosnku
  • 1 kostka rosołowa/warzywna
  • oliwa
  • łyżka octu winnego lub soku z cytryny
  • sól, pieprz do smaku
  • garść natki pietruszki

Reszta przepisu:

Gazpacho, czyli hiszpański chłodnik paprykowo-pomidorowy

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Powiadom o
0 komentarzy
najnowszy
najstarszy oceniany
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x