Home / Za pierwszym stołem / Mięta pieprzowa w aptece i kuchni

Mięta pieprzowa w aptece i kuchni

  Od stuleci wykorzystywana do leczenia niestrawności. Posiada charakterystyczny smak i zapach. Liście mięty pieprzowej pobudzają trawienie i powodują zwiększone wydzielanie żółci, co wpływa pozytywnie na pracę żołądka. Przyczynia się do prawidłowego funkcjonowania układu pokarmowego i działa relaksująco.

Napar przygotowany z mięty pieprzowej  świetnie przeciwdziała dolegliwościom występującym w czasie ciąży – porannym mdłościom czy wzdęciom.

 

0 0 głosy
Ocena artykułu
Tagi:
Subskrybuj
Powiadom o
0 Komentarze
Najnowsze
Najstarsze Najwięcej głosów
Opinie w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Chętnie poznam Twoje przemyślenia, skomentuj.x
Przegląd prywatności

Ta strona korzysta z ciasteczek, aby zapewnić Ci najlepszą możliwą obsługę. Informacje o ciasteczkach są przechowywane w przeglądarce i wykonują funkcje takie jak rozpoznawanie Cię po powrocie na naszą stronę internetową i pomaganie naszemu zespołowi w zrozumieniu, które sekcje witryny są dla Ciebie najbardziej interesujące i przydatne.