Home / News / Jak zmniejszyć ochotę na słodycze? Sposoby na odchudzanie.

Jak zmniejszyć ochotę na słodycze? Sposoby na odchudzanie.

Jak ograniczyć spożywanie cukrów?

Zmniejszenie ochoty na słodycze nigdy nie było łatwe. Składa się na to wiele czynników, które ciężko czasem zrozumieć, a jeszcze trudniej mieć na nie wpływ. Jak zatem zmniejszyć ochotę na słodycze? Oprócz silnej woli i farmakologicznych produktów można wspomagać się tym co nadała nam Matka Natura.

  • Wyciąg z Garcinia Cambogia

W Polsce znany też pod nazwą tamaryndowiec malabarski. Posiada odchudzające właściwości, które zawdzięcza zawartości HCA. HCA to kwas hydroksycytrynowy, który występuje w większości preparatów na odchudzanie. A co z jego właściwościami zmniejszającymi ochotę na słodycze? Wyciąg z Garcinia Cambogia ogólnie zmniejsza łaknienie, a do tego przyspiesza spalanie tłuszczu oraz reguluje poziom cholesterolu w organizmie. Minusem wyciągu z tej rośliny jest zwiększenie temperatury ciała i dlatego nie może być stosowany u wszystkich.

  • Ekstrakt z liści Gymnema Sylvestre

Hinduska nazwa tej rośliny „gurmar” oznacza niszczyciel/pogromca cukrów. Stosowana jest od setek lat w medycynie ajurwedyjskiej.  To kolejny preparat zielarski, który pomaga utrzymać prawidłową wagę, zmniejsza poziom cholesterolu i trójlglicerydów we krwi. Bardzo ważną cechą liści Gymnema Sylvestris jest umiejętność „udawania” cukru w naszym organizmie. Blokuje receptory cukru na języku, w wyniku czego nie musimy go spożywać. Kwas gymnemowy zawarty w liściach gurmaru zmniejsza wchłanianie cukru w jelitach. Poza tym regeneruje komórki trzustki i stymulują ją do wydzielania insuliny.

  • Spirulina

Zielone mikroalgi, które należą do grupy superfood oprócz działania przeciwnowotworowego, antywirusowego, antybiotycznego i przeciwbrzybiczego mają również zastosowanie przy obniżaniu poziomu glukozy we krwi. Poza tym spirulina zawiera cztery razy więcej białka niż mięso, a do tego witaminy A i C, witaminy z grupy B, cynk, miedź, selen, potas, mangan i magnez. Dzięki temu, że zwiera węglowodany złożone, możliwe jest równomierne uwalnianie energii, co zapobiega nagłym wzrostom glukozy we krwi i wyrzutom insuliny. W końcowym efekcie zapotrzebowanie na częste spożywanie cukrów jest zmniejszone. Dzieje się tak również w wyniku działania na organizm kwasu GLA (gamma-linolenowego), który wykazuje wykazuje efekty przy regulacji poziomu cukru u diabetyków.

 

Poszukaj preparatów na obniżenie poziomu cukru we krwi w Sklepie Zielarskim – Zdrowie Bez Recepty.

Kup na www.zbr24.pl

5 2 głosy
Ocena artykułu
Tagi:
Subskrybuj
Powiadom o
0 Komentarze
Najnowsze
Najstarsze Najwięcej głosów
Opinie w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Chętnie poznam Twoje przemyślenia, skomentuj.x
Przegląd prywatności

Ta strona korzysta z ciasteczek, aby zapewnić Ci najlepszą możliwą obsługę. Informacje o ciasteczkach są przechowywane w przeglądarce i wykonują funkcje takie jak rozpoznawanie Cię po powrocie na naszą stronę internetową i pomaganie naszemu zespołowi w zrozumieniu, które sekcje witryny są dla Ciebie najbardziej interesujące i przydatne.